lørdag 19. september 2009

Jaktprøver og Jakt turer i September 2009.

Jørgen og Luna på Jaktprøve i Tromsø sammen med Stig, Carina og Hero. Hos Per Johnny va det ett skikkelig hundeliv! Han ordnet med plass for di reisende så dem ikke led noen nød. God soveplass, masse god mat og ei helg med mange brae, nyttige og sårt trengende råd i treninga på disse hundene våre. TUSEN TAKK FOR ATT VI FIKK KOMME!! Her er det mange om matfatet. Men orden likevell..

Flotte dager, fint terreng og for noen parti slik som dette her va det godt med fuggel!! Hero, og Carina fikk sin 1UK denne Lørdagen i Tromsø. Gratulerer så masse!!!


Bjørn Trålslett var på prøve på Sundsfjordfjellet. En noe våt dag uten så masse fuggel. Men tror det ble premie på han denne dagen. Gratulerer.



Luna tar seg en velfortjent hvil etter en lang og våt dag i fjellet.

Om det e tilfeldig eller noe annet veit æ ikke, men ho har ikke hatt fuggel i sleppan sine på noen av prøvene vi har stilt på. Må innrømm att det tar på motivasjonen når ho ikke finn fuggel. Nu bi vi ikke å still ho meir før det e kommet snø og vinter prøvan starta.

____________________________________________________________________
Henrik har hatt sin første jakt tur nu i høst, på mamman sin 30 årsdag 16 Sept. Vi tok han fri fra skola og dro til Sundsfjordfjellet. Det va stor stas og masse spenning i lufta.
Her har vi en pause i regnet. På Onsdag 16 september gikk Henrik 1,3 mil på 7,5 time!. På Torsdag 17 gikk han 1,2 Mil på 6 timer ,ikke dårlig for en 9 åring!





GPS en tok Henrik full kontroll over, di lærer fort disse podene.
Stig Even i opplæringen om Km, avstander, bratte fjell stier, vann, elver og stup osv.... Skikkelig mat for Henrik.





Hjelper til med å bære hagla gjorde han og, : æ må jo tren på å bær den tell æ får mi egen gikk han å sa...







Luna i aksjon i terrenget. Det va stort sett regn, og regn og regn disse to dagan vi hadde med Henrik, men alle va fornøyde. Vi har sett fuggel på bakken, i lufta og heldivis og fått noen i sekken.
Luna har blitt en skikkelig jakthund nu, som finner fugl, tar stand, reiser den og setter seg i oppflukten. Får håpe att vi kan greie å få ho tell å apportere dem etterhvert og. Men ho finner skadeskutte og døe fugla og setter seg der, så det e da noe... ;-)








Jørgen og Luna i ett lite glimt av sol på fjellet.









Ingen kommentarer: